Business development
Na inmiddels al weer 5 succesvolle jaren operationeel leek het me goed een korte terugblik te doen op deze 5 jaar als ondernemer in een grillig tijdperk waarin de Banken crisis veel speelruimte heeft weggenomen en vele bedrijven in grote problemen zijn gekomen.

Ontwikkelingen in de business
Door diverse initiatieven met nieuwe ondernemingen, start-ups, en software bedrijven die innovatieve oplossingen op de markt brengen heb ik goed inzicht gekregen in verschillende soorten Business development.

Een van de grote uitdagingen daarbij is hoe te investeren.  De banken zijn zo goed als geheel uit beeld als het gaat om ondernemend investeren, ze proberen koste wat het kost hun eigen kapitaal te versterken als gevolg van de steeds zwaardere regelgeving als Basel III, risico management etc.

Aan de andere kant zijn er steeds meer particuliere initiatieven die al dan niet georganiseerd in een vorm van crowd funding oplossingen aandragen voor jonge, startende bedrijven.  Naast de al bekende private investors zijn dit nu de belangrijkste financiers geworden. Helaas zijn er zowel bij de gevestigde orde als ook in deze groep mensen/bedrijven die alleen een onderneming zien om (als vervanging van hun andere beleggingen die niet renderen) hun rendement te halen en liefst zo snel mogelijk.

Het is gebleken dat deze investeerders geen band met hebben met de onderneming zelf of met haar producten of diensten. Deze investeerders zullen dus ook geen enkel risico nemen om de toekomst van de onderneming op langere termijn zeker te stellen. Dus ga niet in zee met zulke investeerders! Zorg dat je mensen/bedrijven vindt die betrokken zijn met je onderneming en affiniteit hebben met jou en liefst ook met je activiteiten en/of producten. Die bereid zijn hun ervaring en netwerk in te zetten om de onderneming naar een volgend niveau te tillen en een lange termijn visie hebben.

We zijn u graag van dienst om samen te kijken naar uw onderneming, een goed businessplan te helpen opstellen en indien gewenst te helpen met de marketing en sales evt. in combinatie met een stuk interim management in combinatie met onze partners. 

Business transformatie!
Onder deze noemer benoem ik hier aan aantal  belangrijke mogelijkheden:

 

 • Cloudcomputing
  Een onderwerp wat natuurlijk niet ongemoeid kan blijven is de snelle ontwikkeling op het gebied van Cloud Computing, Big Data en SaaS, PaaS, IaaS en wat voor aaS we nog meer kunnen bedenken. Ondanks dat het natuurlijk een hype is luidt dit toch een geheel nieuw tijdperk in de ICT en nog veel belangrijker, in de totale bedrijfsvoering in.

  Veel bedrijven hebben moeite om de juiste positie te kiezen in deze snel veranderende wereld, hoe migreer je van je oude wereld naar deze nieuwe? Wat betekent dit voor mijn mensen, kennis en ervaring, mijn systemen, infrastructuur, mijn data, de beveiliging enz. enz.

  Maak gebruik van best practises en leer van bedrijven die u al zijn voorgegaan en wij willen u graag helpen met een standaard aanpak die begint met een heldere analyse van de huidige situatie in uw bedrijf.

 

 • Open Source
  Blijft u liever zelf aan het stuur en heeft u ook liever de nieuwe technologie in eigen huis? Open Source is volwassen geworden en daarmee een heel belangrijke oplossing geworden om uw TCO (Total Cost of Ownership) met grote klappen te reduceren! Linux in de Datacenter is een hot item!

  Maar ook steeds meer applicaties en pakketoplossingen worden geschikt gemaakt om op dit platform van de toekomst goed te performen. In het kader van terugdringen van de legacy een heel belangrijke opportunity. 

 

 • Transformeer uw  Informatie in krachtige Communicatie
  De “Lettergen suite” voorziet in een oplossing voor bedrijven die te maken hebben met veel en/of complexe “documenten” en dan met name gericht op het document-creatie proces en het -distributie proces. Hierbij moet je dus niet alleen denken aan traditionele papieren documentvormen maar ook elke vorm van digitale creatie en -distributie (intern en extern) waardoor zelfs de “paperless” office eindelijk een realiteit kan worden, incl. evt. een Elektronische gecertificeerde veilige handtekening. Door de Open standaard architectuur en zeer gebruikersvriendelijke opzet  heb je na implementatie de IT afdeling niet meer nodig! 

  In het tijdperk van “Groene” oplossingen levert LetterGen dus ook een zeer mooie bijdrage!

  Ook als SaaS oplossing beschikbaar!

 

Kijk voor meer informatie op  de partners site.

« Lees het vorige artikel